Снимка: Krasi Qnev/ФейсбукУкрепването на срутището по пътя за Рилския манастир струва

...
Снимка: Krasi Qnev/ФейсбукУкрепването на срутището по пътя за Рилския манастир струва
Коментари Харесай

Вече 14 дни без път до Рилския манастир

Снимка: Krasi Qnev/Фейсбук

Укрепването на срутището по пътя за Рилския манастир коства ва държавния бюджет близо 6 млн. лева. 

Пътят до Рилския манастир остава затворен, минават единствено рейсове с работещи в Светата обител - админи и личен състав, споделиха от АПИ и полицията във връзка мнения, че от петък, 22 януари, възбраната ще отпадне.

Затварянето е поради свлякла се голяма канара през новозиградената подорна стена над с. Пастра, опустошен е и сектор от асфалтовото платно под ската.

Разчистването на скалите и на части от скъсаната якостна мрежа по ската над с. Пастра, където преди две седмици се смъкна 30 тона канара през новоизградената бетонна канара, продължава и по тази причина пътят остава затворен, сподели шефът на Полицейското ръководство в Рила ст. контрольор Иван Кавлачки.

При с.Пастра е построен контролно-пропусквателен пункт, на който има непрекъснато дежурство на полицейски екип, който връща тръгналите за Светата обител. Единствено рейс на транспортьор от гр. Рила минава заран и вечер, с него пътуват към 30 работещи в Рилския манастир.

През зимния сезон визитите на туристи и миряни са доста малко и натовареността по пътя за манастира е доста слаба, разясняват превозвачи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР